Финансовият министър на САЩ Джанет Йелън пристигна на необявено предварително посещение

...
Финансовият министър на САЩ Джанет Йелън пристигна на необявено предварително посещение
Коментари Харесай

Изненада в Киев! Добри новини за Зеленски от неочакван гост

Финансовият министър на САЩ Джанет Йелън дойде на необявено авансово посещаване в Украйна, с цел да удостовери американската поддръжка за Киев във войната с Русия, съобщи Ройтерс.

Йелън се срещна с президента Володимир Зеленски и други значими държавни представители единствено дни след първата годишнина от началото на войната и повтори уверенията, дадени предходната седмица от президента Джо Байдън в Киев.
-->
" Америка ще поддържа Украйна, колкото време е нужно ", сподели Йелън пред украинския министър председател Денис Шмигал, представена от Българска телеграфна агенция.

Той от своя страна съобщи, че двамата са разискали стягането на американските наказания против Русия, както и " изземването на замразените съветски активи и потреблението им за потребностите на възобновяване на Украйна ".

Но Йелън съобщи пред кореспонденти по време на телефонен брифинг, че към момента има обилни правни спънки пред цялостното изземване на замразените от глобите активи на съветската централна банка в размер на 300 милиарда $.

Йелън разгласи и даването на първите 1,25 милиарда $ от следващия транш финансово-икономическа помощ от Вашингтон за Украйна на стойност 9,9 милиарда $.

Американското министерство на финансите заяви, че по време на срещата си със Зеленски Йелън го е похвалила за " водачеството и решимостта пред лицето на противозаконната и непровокирана война на Русия ".

Ведомството добавя, че в диалога Йелън е приветствала и дейностите на украинския президент за възстановяване на административното ръководство на Украйна и битка с корупцията - ограничения, нужни като гаранция, че американската икономическа помощ ще бъде изразходвана отговорно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР